Garçon Horeca

Voor mensen met passie voor gastvrijheid

Het verhaal achter onze gedreven gastvrijheid

Garçon is méér dan een horeca-uitzendbureau – het is ontstaan uit vriendschap, ervaring en een duidelijke missie.

Van hockeyveld tot horeca professionals

Oprichters Daan en Robert leerden elkaar kennen bij Hockeyclub Eindhoven. De echte klik ontstond pas toen ze samen gingen werken bij Grand Café De Wildeman in het centrum van Eindhoven. Daar leerden ze de kunst van het horecavak: gastvrij én efficiënt, met oog voor detail en een stevig werktempo. Precies daar ontstond hun visie op wat horeca-uitzenden beter kon en moest.

Van freelancen naar ondernemen

Tussen 2014 en 2018 was Robert al actief als freelancer en regelde hij via-via personeel voor horeca opdrachten. Toen hij afstudeerde aan de Universiteit van Tilburg, wilde hij deze dienstverlening serieuzer aanpakken – maar wel samen met iemand die hij vertrouwde én die het vak door en door kende. Daan was de perfecte partner, daar hij een vergelijkbare achtergrond had en inmiddels ook freelance opdrachten vervulde op gave werkplekken. Hun visie kwam overeen en zo ontstond begin 2018: Garçon Horeca.

De bal ging rollen – en hard ook

De eerste aanvragen kwamen snel, vooral via het opgebouwde netwerk in de horeca. Vrienden, oud-collega’s en opdrachtgevers sloten zich in hoog tempo aan. Ook Robert besloot zijn plannen voor een baan in zijn studierichting aan de kant te schuiven en fulltime voor Garçon te gaan.

Binnen no-time werkte Garçon met tientallen medewerkers voor cateraars, restaurants en evenementenlocaties. Mensen uit de branche herkenden zich in hun aanpak: persoonlijk, gedreven en zonder blabla.

Onderscheidend vermogen

Garçon is gebouwd op ervaring vanaf de vloer. Waar veel uitzendbureaus ver van het werk af staan, kennen wij de werkdruk, de pieken, de chaos én de voldoening van een goede service. Wat wij misten als uitzendkracht, wilden we oplossen als werkgever:

  • Waardering en eerlijke beloning
  • Goede begeleiding vanuit eigen ervaring
  • Een gezonde wisselwerking tussen werknemer en opdrachtgever

Mijlpalen & leerprocessen

Waar het eerste jaar zich kenmerkte door grote pieken en dalen, en een sterke ad hoc sfeer in de werkzaamheden kwamen zij door het toepassen van systemen en processen vanaf 2019 in een beter gestructureerde situatie. Tijd voor professionalisering en (beheersbare) groei.

In 2019 begonnen de gesprekken met een van onze klanten over de overname van Café de Kram op Stratumseind – een unieke horecazaak die onze visie in de praktijk brengt. Niet veel later kwam corona, een pittige tijd die ons als ondernemers én mensen gevormd heeft. Door de stilte konden we de koers herzien, bijsturen, en sterker terugkomen. 

In 2020 kon de Kram te midden van algehele sluitingen en maatregelen voor het eerst open. Garçon had ook de nodige klappen te verduren; slechts 3 medewerkers waren overgebleven na de eerste lockdown. Tijdens carnaval 2022 kwam dan eindelijk het moment dat alle beperkingen opgeheven werden en de vrijheid in het ondernemen terugkeerde.

Begin 2025 namen we – mede door de handhaving van de wet DBA – een nieuwe stap: geen ZZP’ers meer, maar iedereen in dienst. Niet enkel omdat het moest, maar ook omdat we geloven in verantwoordelijkheid en oprechte werkrelaties. We zijn trots op het bedrijf dat we nu runnen – serieuzer, transparanter en professioneler dan ooit.

Vandaag de dag

Garçon is uitgegroeid tot een stevige speler in Eindhoven en omstreken, met een betrokken team en een trouwe klantenkring. Waar anderen in bulk personeel leveren, kiezen wij nog altijd voor maatwerk met een persoonlijke touch. We kennen onze opdrachtgevers, we trainen onze mensen, en we zijn overal voor te benaderen.

Concurrentie?

Die zien we weinig. Niet omdat ze er niet zijn – maar omdat niemand precies doet wat wij doen, zoals wij het doen.

Onze toekomst? In Eindhoven – en misschien meer

We dromen niet van landelijke uitbreiding. Eindhoven is onze stad, hier zit ons netwerk en hier voelen we ons thuis. In deze bruisende omgeving liggen nog genoeg kansen voor groei.

Naast Garçon bloeit ook Café de Kram, en wie weet komen daar in de toekomst nog meer horecazaken bij.

Eén ding is zeker:
Garçon blijft bestaan – daarvoor is onze liefde voor het vak te groot.

Wij zijn trots op onze klanten

Is uw interesse gewekt?

Wilt u gebruik maken van onze diensten? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij zijn op zoek naar mensen die houden van de horeca en van nature een extra stap zetten voor gasten en collega’s. 

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Laat dan hier je gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.